fbpx Skip to content

Werkkostenregeling & kerstpakketten

Hoe werkt dit fiscaal?

Werkkostenregeling

Je verrast je medewerkers in december graag met een mooi kerstpakket. Maar hoe werkt het fiscaal? Sinds 1 januari 2015 is namelijk de werkkostenregeling (WKR) verplicht voor elk bedrijf.


Wat is de WKR

“De WKR is ingesteld om te zorgen voor administratieve verlichting omtrent vergoedingen aan medewerkers.
Als bijkomend voordeel is er een vrije ruimte ingesteld waarbinnen vergoedingen aan medewerkers onbelast gedaan kunnen worden. Dit betreft 1,2% van uw fiscale loonsom.

\”De Vrije ruimte\”
Aan deze vrije ruimte zijn wel kaders en regels gesteld waaraan deze moeten voldoen. Zo mag je bijvoorbeeld vergoedingen als het kerstpakket en bedrijfsfitness opnemen in de vrije ruimte.

Komt u boven het vrij te besteden bedrag uit?
Dan moet u over het meerdere 80% naheffing betalen.

Naast deze vrije ruimte zijn er ook nog gerichte vrijstellingen die ook onbelast vergoed kunnen worden aan de medewerker. Denk hierbij aan de 19 cent reiskostenvergoeding aan uw medewerkers.”

Kunt u een kerstpakket onbelast schenken aan uw medewerkers?

“‘Als je een medewerkers een kerstpakket wilt geven en je blijft bínnen de vrije ruimte, betaalt je niets extra.

Je bent dan zelfs voordeliger uit dan voorheen. In de oude situatie betaalde je namelijk een standaard naheffing van 20% over elk kerstpakket.”

Tip van onze Assistent Controller: “Bespreek samen met uw salaris- en financiële administratie de mogelijkheden omtrent de WKR. Vaak blijkt er meer mogelijk dan vooraf gedacht.

Laat u niet afschrikken door die 80% naheffing, zover hoeft het niet te komen. Er zijn volop mogelijkheden om uw medewerkers ook aankomende december te verrassen met een prachtig kerstpakket!”
  

Voor meer informatie over de werkkostenregeling kunt u terecht op www.werkkostenregeling-wkr.nl/ of op www.rijksoverheid.nl/

Disclaimer:
Aan informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.
De beschikbare informatie is geen professioneel of rechtskundig advies. Voor specifiek advies dient u steeds een daarvoor geëigende deskundige te raadplegen.

Wat zouden wij kunnen verbeteren?

My Italian _bakcground_logo
Het logo van My Italian met de tekst "My Italian" in sierletters en daaronder "Authentiek Italiaanse producten" in bloklettertjes

© 2023 My Italian B.V.

* De voordelen van My Italian gelden niet voor het gehele assortiment. Bekijk de voorwaarden. Alle prijzen zijn exclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten. Deze worden berekend bij checkout.
Copyright ©2020 My Italian. All rights reserved. Italians do it better -Ontdek onze ambachtelijke Italiaanse producten, specialiteiten en delicatessen.