fbpx Skip to content

Veneto

Het verhaal van Romeo en Julia speelde zich af in Veneto.

Slenteren over Piazza San Marco. Zeilen door de Venetiaanse lagune. Kriskras door de golvende heuvels van Valpolicella.

Dit geromantiseerde idee van Veneto , de thuisbasis van de geliefde steden Venetië en Verona van Italië.

Het grondgebied en zijn rijkdom

Met zijn diverse macroklimaten, van de uitlopers van de Alpen in het noorden tot het Gardameer in het westen en de Adriatische Zee in het zuidoosten.

Als wijnregio staat Veneto als zwaargewicht op de kaart Dit door de rijke geschiedenis en het macroklimaat. een van de hardlopers is de Pinot Grigio en de enorme groei van de vraag naar Prosecco .

Daarnaast zijn er echter veel mooie wijnen die erkenning verdienen uit de Veneto regio, zoals de Valpolicella , Amarone , Soave en Bardolino , blijft Veneto in de schijnwerpers.

Live

Filmpje Veneto

Wijnen en druivensoorten

Er zijn in Veneto bepaalde wijnstokken die verschillende wijnen voortbrengen, waarbij het grondgebied en de wijnstok een doorslaggevende rol spelen in de kwalitatieve kenmerken van het eindproduct.

De druivensoorten van Veneto zijn bijna gelijk verdeeld tussen wit en rood. 

Meer dan 60% van de gecultiveerde variëteiten zijn inheemse of Italiaanse druiven. 

Onder hen zijn de inheemse Glera, Garganega en Corvina Veronese goed voor bijna de helft van de totale aanplant in Veneto.

Onze wijnmakerijen in Veneto

Geweldige druiven voor geweldige wijnen

Wat zouden wij kunnen verbeteren?

My Italian _bakcground_logo
Het logo van My Italian met de tekst "My Italian" in sierletters en daaronder "Authentiek Italiaanse producten" in bloklettertjes

© 2023 My Italian B.V.

* De voordelen van My Italian gelden niet voor het gehele assortiment. Bekijk de voorwaarden. Alle prijzen zijn exclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten. Deze worden berekend bij checkout.
Copyright ©2020 My Italian. All rights reserved. Italians do it better -Ontdek onze ambachtelijke Italiaanse producten, specialiteiten en delicatessen.