fbpx Skip to content

My Italian Travel – Pisa

Pisa is een stad in de Italiaanse regio Toscane die vooral bekend staat om zijn iconische scheve toren. 

De 56 m lange witmarmeren cilinder, die al kantelde toen hij voltooid was in 1372, is de klokkentoren van de romaanse, gestreepte marmeren kathedraal die ernaast op de Piazza dei Miracoli oprijst. 

Op het plein bevindt zich ook de doopkapel, waarvan de beroemde akoestiek dagelijks door amateurzangers wordt gedemonstreerd, en de begraafplaats Caposanto Monumentale. Pisa is zeker een bezoekje waard

Hoewel Pisa dus wereldwijd bekend staat om zijn scheve torens, bevat de stad met meer dan 91.104 inwoners (ongeveer 200.000 met het grootstedelijk gebied) meer dan 20 andere historische kerken, verschillende middeleeuwse paleizen en verschillende bruggen over de Arno. Kortom er is veel te beleven in Pisa.

Locatie: Pisa

Provincie: Tuscany, Italië

Onderdeel:


UNESCO-werelderfgoed sinds 1987


Wat te doen in Pisa?

uitzicht op de toren van pisa in Italie.

Piazza Del Duomo

De Piazza dei Miracoli , voorheen bekend als de Piazza del Duomo , is waar iedereen naartoe gaat als ze Pisa bezoeken. 

Dit enorme plein staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en herbergt de vier belangrijkste meesterwerken van Pisa. In dit ommuurde en met gras begroeide gebied vindt u de scheve toren van Pisa , het Baptisterium van Sint-Jan ( Baptistero di San Giovanni ), de kathedraal van Pisa en de begraafplaats . 

Handig is dat deze monumenten allemaal heel dicht bij elkaar liggen . Hieronder leest u meer over elk van deze plaatsen. Deze meesterwerken hadden een grote invloed op andere gebouwen in Italië. In 1987 werd het hele plein uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed .

Scheve toren van Pisa

De scheve toren van Pisa is het meest iconische gebouw in de stad en een van de meest gefotografeerde gebouwen ter wereld. De helling van de scheve toren is nu 5 graden na restauratie, terwijl het voorheen 10,5 graden was!

De toren begon te hellen aan het begin van de bouw van de tweede verdieping. Dit kwam doordat de fundering niet geschikt was voor de bodem en het gewicht van de toren (14.500 ton). De toren werd gebouwd op een zachte ondergrond waardoor het moeilijk was om hoge constructies te bouwen. 

In de toren zijn er zeven klokken en 257 treden om te beklimmen om het uitkijkplatform te bereiken waar de klokken zich bevinden.

Pisa

De Italiaanse Doopkapel van San Giovanni in pisa

Doopkapel van San Giovanni

Dit tweede meesterwerk is minder bekend dan de scheve toren, maar de doopkapel van San Giovanni is bijna net zo hoog als de scheve toren en lijkt op een marmeren reus. In feite is het de grootste doopkapel in Italië met een hoogte van 55 meter en een omtrek van 100 meter .

In het verleden had Pisa een belangrijke vloot van schepen die de Middellandse Zee domineerde. Deze waren verantwoordelijk voor de introductie van culturele invloeden uit de islamitische wereld in dit Italiaanse gebouw. 

Enkele elementen hiervan zie je terug in de bogen van het Baptisterium, die in oriëntaalse stijl zijn gedecoreerd.

Als je goed kijkt, zie je ook dat het Baptisterium om dezelfde redenen als de Scheve Toren ook iets kantelt (0,6 graden).

Het beste deel van een bezoek aan het Baptisterium is om naar de bovenste verdieping te klimmen waar je een goed uitzicht hebt, dus maak je camera gereed. Vanaf hier kunt u ook de geweldige akoestiek ervaren. 

Zelfs het geluid van stil pratende mensen op de begane grond wordt naar de galerij versterkt, net als het geluid van overvliegende vliegtuigen! Als je geluk hebt, kun je getuige zijn van een bewaker die de akoestiek demonstreert!

Meer activiteiten in Pisa

FAQ

Veel gestelde vragen:

Hoe veel dagen om Pisa te bezoeken?

In drie of vier dagen heb je voldoende tijd om een bezoek aan de Cinque Terre te brengen. Zo kan je elk dorp verkennen, door een paar wandelingen van een halve dag te maken en bijvoorbeeld een boottocht langs de kust te maken.

Top 5 dingen om te zien in Pisa

 
3 dagen is een mooie hoeveelheid tijd om in Rome door te brengen. 
 
Hoewel niet genoeg om ‘alles’ te zien, zijn drie dagen in Rome voldoende om de beroemdste bezienswaardigheden van Rome te bezoeken, het beste eten van Rome te proeven en zelfs te ontspannen op een van de prachtige pleinen van de stad.

Wat zouden wij kunnen verbeteren?

My Italian _bakcground_logo
Het logo van My Italian met de tekst "My Italian" in sierletters en daaronder "Authentiek Italiaanse producten" in bloklettertjes

© 2023 My Italian B.V.

* De voordelen van My Italian gelden niet voor het gehele assortiment. Bekijk de voorwaarden. Alle prijzen zijn exclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten. Deze worden berekend bij checkout.
Copyright ©2020 My Italian. All rights reserved. Italians do it better -Ontdek onze ambachtelijke Italiaanse producten, specialiteiten en delicatessen.