fbpx Skip to content

My Italian Travel – Veneto

Veneto is een noordoostelijke Italiaanse regio die zich uitstrekt van de Dolomieten tot aan de Adriatische Zee

Venetië, de regionale hoofdstad, is beroemd om zijn grachten, gotische architectuur en carnavalsvieringen. 

Veneto maakte meer dan 1000 jaar deel uit van de machtige Venetiaanse Republiek, tussen de 7e en 18e eeuw. 

In de buurt van het alpine Gardameer, staat het middeleeuwse Verona bekend als het decor van Shakespeare’s “Romeo & Julia. Ontdek de schoonheid die dit gebiedt te bieden heeft. 

Wat te doen in Veneto?

Venice

Breng een bezoek aan Venetië

Venetië, de hoofdstad van de regio Veneto in Noord-Italië, is gebouwd op meer dan 100 kleine eilanden in een lagune in de Adriatische Zee. 

Het heeft geen wegen, alleen kanalen – inclusief de Grand Canal-doorgang – vol met renaissance- en gotische paleizen. 

Het centrale plein, Piazza San Marco, bevat de Basiliek van San Marco, die is betegeld met Byzantijnse mozaïeken, en de klokkentoren van Campanile die uitzicht biedt op de rode daken van de stad.

Een hand die een grote tros valpolicella druiven vasthoudt die gebruikt worden voor het maken van de castelforte wijnen

De wijnen van Veneto

Ben jij ook zo gek op Italiaanse wijnen. Dan is Veneto de place to be. De streek staat bekend om de productie van de Bardolino en Valpolicella, als het aankomt op rode Italiaanse wijnen. 

En wat betreft de witte Italiaanse wijnen, denk dan aan de Soave en Pinot Grigio die hier hun oorsprong vinden. Tot slot zeggen ze dat de beste Prosecco’s komen uit Veneto komen. 

Genoeg om te ontdekken als het aankomt op Italiaanse wijnen.

De Gondels het vervoersmiddel in Venetië

Eeuwen geleden waren gondels het belangrijkste vervoermiddel in Venetië. Nu zijn ze een zeer populaire toeristische attractie geworden, en misschien wel het meest herkenbare symbool van Venetië.

Een gondel is een traditionele smalle en lange Venetiaanse roeiboot . De boot wordt bestuurd door een persoon die een gondelier wordt genoemd met behulp van een lange riem.

Hoewel gondels eeuwen geleden het belangrijkste vervoermiddel in Venetië waren, vervoeren ze tegenwoordig toeristen van het ene punt van de stad naar het andere. In de zeventiende eeuw stonden de grachten vol met gondels. Tegenwoordig zijn dat er minder dan honderd.

Gondels zijn een van de topattracties in Venetië en erg populair bij toeristen. Een van de voordelen is dat ze je naar delen van de stad kunnen brengen die anders ontoegankelijk zijn.

Gondola bij zonsondergang in Veneto

Meer activiteiten in Veneto:

De Basiliek van St. Marco

In het Italiaans de Basilica Cattedrale Patriarcale di San Marco – is de allergrootste kerk in Venetië.

 De Basiliek van San Marco ligt aan het gelijknamige plein (Piazza San Marco) en is rond het jaar 1060 gebouwd.

Decoratief exterieur San Marco Basiliek. De basiliek staat bekend om zijn bijzondere en kleurrijke decoraties. De basiliek zal een onvergetelijke impressie achter laten. 

Of misschien nog wel leuker je eigen carnavalsmasker maken.

Gondela in Venezie met uitzicht op de st marcus basillic

FAQ

Veel gestelde vragen:

Wat zouden wij kunnen verbeteren?

My Italian _bakcground_logo
Het logo van My Italian met de tekst "My Italian" in sierletters en daaronder "Authentiek Italiaanse producten" in bloklettertjes

© 2023 My Italian B.V.

* De voordelen van My Italian gelden niet voor het gehele assortiment. Bekijk de voorwaarden. Alle prijzen zijn exclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten. Deze worden berekend bij checkout.
Copyright ©2020 My Italian. All rights reserved. Italians do it better -Ontdek onze ambachtelijke Italiaanse producten, specialiteiten en delicatessen.