fbpx Skip to content

My Italian Travel – Rome

Rome, de Eeuwige Stad is al meer dan vijfentwintighonderd jaar het hart van de westerse beschaving.

Er is meer te zien in Rome dan er in één reis past. Naast de bekende toeristische bezienswaardigheden zoals het Vaticaan, het Colosseum, de Trevifontein of de Spaanse Trappen.

Kun je in Rome gemakkelijk buiten de gebaande paden gaan en avontuurlijk zijn, doe zoals de Romeinen doen! Verken de archeologische wonderen onder je voeten met een Rome Underground-tour.

Dwaal door de kronkelende steegjes van Trastevere en eet in een pizzeria waar je met moeite iets anders hoort dan het gesproken Romeinse dialect. 

Volg een culinaire tour door de woonwijken van Rome en leer de geschiedenis achter de unieke gastro-cultuur van de stad kennen terwijl je lokale specialiteiten proeft. 

Ervaar de recepten van grootmoeders uit de buurt in verborgen winkelpuien in straten die niet op de tourkaarten staan. 

Sluit de avond af op een klein plein vol met Romeinen, terwijl je op de trap van een fontein gelato eet. 

Als je eenmaal Rome hebt bezocht, zul je nooit meer dezelfde zijn!

Ontwerp van My Italian

Wat te doen in Rome?

Zijaanzicht van het coluseum in Rome. Met de zon die er door heen schijnt.

Het Colosseum

Het Colosseum is een ovaal amfitheater in het centrum van de stad Rome, Italië, net ten oosten van het Forum Romanum. Het is het grootste oude amfitheater dat ooit is gebouwd en is nog steeds het grootste nog bestaande amfitheater ter wereld, ondanks zijn leeftijd.

Het Romeinse Colosseum is nu het symbool van Rome in de wereld en is door de jaren heen een historische en archeologische schat geworden die ons herinnert aan de grootsheid van het Romeinse Rijk. 

Volgens een berekening van het Ministerie van Cultuur ontvangt Flavio Amphitheatre 6 miljoen bezoekers per jaar en staat het op de eerste plaats van de meest bezochte monumenten in Italië.

 

Het vaticaan museum in Italie

Het Vaticaanse Musea

De Vaticaanse musea werden geboren met de privéwerken van paus Julius II die ooit in 1503 tot paus werd gekozen en zijn collectie naar het Achthoekige Hof verplaatste. 

De Vaticaanse Musea, gelegen in de staat Vaticaanstad, zijn opgenomen in de lijst van de belangrijkste musea ter wereld en het bezoeken ervan vormt een essentiële fase voor degenen die Rome bezoeken.

In de Vaticaanse Musea vinden we nu de collecties die de pausen in de loop van de tijd hebben verzameld, naast de grote meesterwerken aller tijden die de kostbare getuigenis van een tijdperk zijn geworden.

De Vaticaanse Musea brengen een van de meest indrukwekkende en uitgebreide collecties ter wereld samen die behoren tot de katholieke kerk, ze hebben meer dan 70.000 tentoonstellingen op een oppervlakte van 42.000 meter.

Exhibities in Rome 

Bezoek een van de exhibitions tijdens je verblijf in Rome. Ontdek de kunst schatten van Italië, tijdens een van de exhibitites. 

Meer activiteiten in Rome:

 

FAQ

Veel gestelde vragen:

Kan je Rome bezoeken in 3 dagen?

 
3 dagen is een mooie hoeveelheid tijd om in Rome door te brengen. 
 
Hoewel niet genoeg om ‘alles’ te zien, zijn drie dagen in Rome voldoende om de beroemdste bezienswaardigheden van Rome te bezoeken, het beste eten van Rome te proeven en zelfs te ontspannen op een van de prachtige pleinen van de stad.

Top 5 dingen om te zien in Rome

 
3 dagen is een mooie hoeveelheid tijd om in Rome door te brengen. 
 
Hoewel niet genoeg om ‘alles’ te zien, zijn drie dagen in Rome voldoende om de beroemdste bezienswaardigheden van Rome te bezoeken, het beste eten van Rome te proeven en zelfs te ontspannen op een van de prachtige pleinen van de stad.

Wat zouden wij kunnen verbeteren?

My Italian _bakcground_logo
Het logo van My Italian met de tekst "My Italian" in sierletters en daaronder "Authentiek Italiaanse producten" in bloklettertjes

© 2023 My Italian B.V.

* De voordelen van My Italian gelden niet voor het gehele assortiment. Bekijk de voorwaarden. Alle prijzen zijn exclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten. Deze worden berekend bij checkout.
Copyright ©2020 My Italian. All rights reserved. Italians do it better -Ontdek onze ambachtelijke Italiaanse producten, specialiteiten en delicatessen.