fbpx Skip to content

My Italian Travel – Milaan

Milaan, een metropool in de noordelijke regio Lombardije van Italië, is een wereldwijde hoofdstad van mode en design.

De thuisbasis van de nationale beurs, het is een financieel centrum dat ook bekend staat om zijn luxe restaurants en winkels.

De gotische Duomo di Milano-kathedraal en het Santa Maria delle Grazie-klooster, met de muurschildering “Het Laatste Avondmaal” van Leonardo da Vinci, getuigen van eeuwenlange kunst en cultuur.

Locatie: Lombardije, Italië

Provincie: MilaanWat te doen in Milaan?

1. De Dom van Milaan

Breng je een bezoek aan Milaan? Dan mag een bezoek aan de Duomo zeker niet ontbreken.

Deze betoverende kathedraal mag zich tot één van de grootste rooms-katholieke heiligdommen ter wereld rekenen.

De kathedraal van Milaan, of metropolitaanse kathedraal-basiliek van de geboorte van Sint-Maria, is de kathedraalkerk van Milaan, Lombardije, Italië. Opgedragen aan de geboorte van St. Mary
uitzicht over het comomeer in italie, met op de achtergrond de bergen en op de voorgrond een klein deel van het eiland met huizen en heuvels. Alles is omringt door water van het meer.

2. Vanuit Milaan: dagexcursie naar het Comomeer

Maak een onvergetelijke dagexcursie naar het Comomeer, wereldberoemd vanwege de mooie villa’s en tuinen, in een luxe touringcar. Je kunt drie gebieden rond het meer ontdekken, en elk gebied ziet er weer heel anders uit.

Standbeeld van Leonardo Da vinci - een oudere man met een baard en een gewaad aan die zijn handen in een vouwt.

3. Leonardo Da Vinci

De kerk van Santa Maria delle Grazie en de refter met het Laatste Avondmaal staan sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ze maakten deel uit van een groot kloostercomplex dat toebehoorde aan de Dominicaner monniken. Vermijd het ongemak van wachtrijen en profiteer van je gereserveerde toegang om het Laatste Avondmaal te zien. Je gids zal je alles over de indrukwekkendste muurschilderingen uit de renaissance vertellen. Een erkende lokale gids zal je dit meesterwerk van Leonardo da Vinci laten zien en verrassende feiten onthullen over het perspectief, de compositie en de techniek die de kunstenaar gebruikte en ook over de geschiedenis van deze locatie.

 

Voetbal stadion San Siro in milaan in de avond. Veld is groen met mensen die aan het voetballen zijn.

4. Milaan: zelfgeleide tour San Siro Stadion & museum

Bezoek het legendarische San Siro-stadion en volg een zelfgeleide tour. Ontdek het Stadio Giuseppe Meazza di San Siro, de thuisbasis van 2 Italiaanse voetbalreuzen: AC Milan en Inter Milan.

San Siro Stadion

Profiteer van de toegang tot het San Siro Museum die in het ticket is inbegrepen. Bezoek San Siro met je ticket om de openbare ruimtes van het stadion te verkennen. Bekijk het veld vanaf de tribunes, bezoek de perskamer waar interviews en fotosessies na de wedstrijd plaatsvinden en maak een wandeling door de tunnel naar het veld.

 

San Siro Museum

Het San Siro Museum, het enige museum in Italië dat in een stadion is opgezet. Ontdek hier het verhaal van de 2 Milanese teams door een verzameling unieke memorabilia. 

De "mason dinner show" een dame die danst en twee grootte veren vasthoudt.

5. Maison Milano Dinnershow

Ervaar het nachtleven van Milaan tijdens dinner-and-show experience in het trendy Maison Milano.

Ga lekker zitten voor een avond vol livemuziek, burlesque, dj-sets en een 4-gangendiner met wijn.

Als je na het eten door wilt gaan met het plezier, sta dan op en dans, want het restaurant verandert na sluitingstijd in een disco.

Show- en dineravond in Maison Milano Geniet van een avondje uit in een van de meest trendy restaurants van Milaan

Geniet van een 4-gangendiner met wijn Bekijk een liveshow terwijl u dineert, met burlesque, livemuziek en meer Vervolg uw avondje uit met een drankje bij Maison Milano, als jij het wilt.

Meer activiteiten in Milaan:

FAQ

Veel gestelde vragen:

Hoeveel dagen heb je nodig om Milaan te bezoeken?

In drie of vier dagen heb je voldoende tijd om een bezoek aan de Milaan te brengen. Zo kan je elke dag iets anders verkennen. Van de mooie museum naar het mode centrum. Geniet van een dag trip naar het Comomeer. 

Wat zouden wij kunnen verbeteren?

My Italian _bakcground_logo
Het logo van My Italian met de tekst "My Italian" in sierletters en daaronder "Authentiek Italiaanse producten" in bloklettertjes

© 2023 My Italian B.V.

* De voordelen van My Italian gelden niet voor het gehele assortiment. Bekijk de voorwaarden. Alle prijzen zijn exclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten. Deze worden berekend bij checkout.
Copyright ©2020 My Italian. All rights reserved. Italians do it better -Ontdek onze ambachtelijke Italiaanse producten, specialiteiten en delicatessen.