fbpx Skip to content

My Italian Travel – Cinque Terre 

Cinque Terre is een reeks eeuwenoude kustdorpen aan de ruige kustlijn van de Italiaanse Rivièra. 

In elk van de 5 steden klampen kleurrijke huizen en wijngaarden zich vast aan steile terrassen, havens zijn gevuld met vissersboten en trattoria’s serveren visspecialiteiten samen met de beroemde saus van de regio Ligurië, pesto. 

Het wandelpad Sentiero Azzurro op een klif verbindt de dorpen en biedt weidse vergezichten over de zee.

Locatie: Ligurië, Italië

Provincie: La Spezia

Onderdeel van:
Portovenere, Cinque Terre en de eilanden Palmaria, Tino en Tinetto.

UNESCO-werelderfgoed sinds 1997

Omvat : Monterosso al Mare; Vernazza; Corniglia; Manarola; Riomaggiore.

Wat te doen in Cinque Terre ?

Nationaal Park Cinque Terra

Nationaal Park Cinque Terre is een beschermd gebied dat in 1999 werd uitgeroepen tot het eerste nationale park van Italië.

Gelegen in de provincie La Spezia, Ligurië, Noord-Italië, is het het kleinste nationale park in Italië met een oppervlakte van 4.300 hectare, maar ook het dichtste met 5.000 permanente inwoners tussen de vijf steden.

Meer activiteiten in Cinque Terre:

Met kleurrijke huizen gebouwd in de zijkant van een klif, prachtige wandelpaden, gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer en de prachtige Ligurische Zee die het gebied omringt, is het gemakkelijk te begrijpen waarom dit een favoriete plek is geworden voor reizigers! Cinque Terre geldt zeker als een van de mooiste plekken in heel Europa.

FAQ

Veel gestelde vragen:

Hoe veel dagen om Cinque Terre te bezoeken?

In drie of vier dagen heb je voldoende tijd om een bezoek aan de Cinque Terre te brengen. Zo kan je elk dorp verkennen, door een paar wandelingen van een halve dag te maken en bijvoorbeeld een boottocht langs de kust te maken.

Top 5 dingen om te zien in Cinque Terre 

 
3 dagen is een mooie hoeveelheid tijd om in Rome door te brengen. 
 
Hoewel niet genoeg om ‘alles’ te zien, zijn drie dagen in Rome voldoende om de beroemdste bezienswaardigheden van Rome te bezoeken, het beste eten van Rome te proeven en zelfs te ontspannen op een van de prachtige pleinen van de stad.

Wat zouden wij kunnen verbeteren?

My Italian _bakcground_logo
Het logo van My Italian met de tekst "My Italian" in sierletters en daaronder "Authentiek Italiaanse producten" in bloklettertjes

© 2023 My Italian B.V.

* De voordelen van My Italian gelden niet voor het gehele assortiment. Bekijk de voorwaarden. Alle prijzen zijn exclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten. Deze worden berekend bij checkout.
Copyright ©2020 My Italian. All rights reserved. Italians do it better -Ontdek onze ambachtelijke Italiaanse producten, specialiteiten en delicatessen.