fbpx

Taart uit Italie

Op zoek naar een heerlijke delicatessen? 

Taarten 

Rechtstreeks vanuit het hart van de Italiaanse bakker. Op autentieke en ambachtelijke wijze bereid met natuurlijke ingredienten

– Piccola pasticceria-

De Italiaanse delicatessen!

Taart uit Italie

Ben je opzoek naar een delicatessen die iederreen lekker vindt? Deze italiaanse taarten zijn ideaal voor gebruik in de horeca. De Italiaanse taarten danken hun heerlijke romige smaak aan mascarpone of ricotta. Maak een grande finale op elk gewenst Italiaans moment. 

 

Wat is jouw favoriet?

Taarten Torta Caprese

Torta Caprese is een traditionele cake van het prachtige eiland Capri uit Italië. Het is een dichte, vochtige flourless chocoladetaart verrijkt met gemalen amandelen die een geweldige smaak en textuur geven. Ook omdat er geen bloem wordt gebruikt, is dit dessert een perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar glutenvrije dessers.

Er wordt gezegd dat deze cake het gevolg is van een fout, want in de vroege twintigste eeuw vergat de chef-kok, Carmine Di Fiore, bloem aan het beslag toe te voegen. Het resultaat was gewoon geweldig, een zachte en vochtige cake die gewoon goddelijk was. Sindsdien is dit dessert een van de meest gewaardeerde taarten en is het te vinden in verschillende banketbakkers overal in de Capri en langs de kust van Amalfi.

Taarten Piccola Pasticceria

De zogenaamde “kleine bakkerij” in Napels is een echte traditie, een must voor de lunch op zondag. Als de “pastarelle”op tafel komt is het een feest voor de fijnproevers van jong tot oud.

Als je gasten hebt voor lunch of diner, is het dienblad met klein Napolitaans gebak altijd een goede keuze! Uitermate geschikt voor de wel bekende high tea. Onder de typische snoepjes valt allereerst de onvermijdelijke sfogliatelle op: of het nu een kort gebakje of krullerig is, je kunt geen nee zeggen tegen sfogliatella! 

De babà is ook een must, symbool van het Napolitaanse gebak, zeer gewaardeerd in zijn “mini” -versie, zowel eenvoudig als met room, nutella of room en aardbeien;

Een andere beroemde protagonist is de zogenaamde kreeftenstaart, een variant van de gekrulde sfogliatella, met een meer langwerpige en gevulde vorm, met crème of chantilly-crème.

Het zijn eenvoudige maar smakelijke desserts, met een heel zacht deeg. Om nog maar te zwijgen over de beroemde “sciù”. Gemaakt door Napolitaanse patissiers, wordt ook wel “paddenstoel” vanwege zijn vorm, maar eigenlijk “choux” in het Frans betekent “kool”, dan is er de oproep om de ronde vorm van de truc; het is een zacht bladerdeeg, gevuld met een smakelijke koffie, hazelnoot of chocoladeroom.

Andere snoepjes uit de Campania-traditie zijn de heerlijke Napolitaanse, die de categorie klein gebak verrijken. Het zijn schijven van brokkelige kruimeldeeg gevuld met custard, chantilly creme of crème en bedekt met poedersuiker.

In de bak met gebak is ook de millefeuille, zoete Franse geïmporteerd uit de Bourbons, die drie lagen bladerdeeg heeft, afgewisseld met twee heerlijke vla of chocolade. Zeer beroemd is ook de Ministerial, de ronde fondantchocolade met likeurflacon; volgens de legende werd het uitgevonden aan het einde van de 19e eeuw en de naam lijkt te zijn afgeleid van de lang uitgesponnen bediening in de bediening die de uitvinder heeft gemaakt om het te patenteren en te verkopen.

Dan zeppoline van St. Joseph, pleinen van Capri cake, fruit taarten, cannoli en ga zo maar door: de kleine Napolitaanse gebak tray is een triomf van smaak en geluk!

Taarten Cannoli

Cannoli is een van de bekendste specialiteiten van Siciliaans gebak. Als zodanig is het officieel erkend en opgenomen in de lijst van traditionele Italiaanse agrifoodproducten (P.A.T) van het ministerie van Landbouw, Voedsel en Bosbouw (Mipaaf).

Het bestaat uit een wafel van gefrituurd deeg en een vulling gemaakt met ricotta van schapen. Voor de korst worden kleine schijfjes pasta gevormd (gemaakt van zacht tarwebloem, wijn, suiker en reuzel) die op kleine metalen buizen worden opgerold en vervolgens worden gebakken, traditioneel in reuzel, tegenwoordig ook in minder dure vetten.

«De Siciliaanse cannolo vertegenwoordigt de liefde tussen een man en een vrouw, de wafel die staat voor mannelijkheid, hardheid, omhult de ricotta in beschermende omhelzing, die met zijn openhartigheid de zachtheid, de zoetheid en de delicatesse vertegenwoordigt van vrouwelijkheid »

(Davide C. M. Ortisi, Philosophy in Pills)

Taarten Della Nonna

De naam zegt het al Della Nonna. Een taart die naar oma`s recept is vernoemd. Hoe kan je hier nou niet van houden? Echter maakt elke oma hem een beetje ander. 

Je hebt dan ook keuze uit Ricotta of banketbakkersroom, gegarneerd met pijnboompitten of amandelen, met vanille, citroenschil en poedersuiker als versterkers.

Laat je verrassen door de smaken van doorweekte rozijnen toe te voegen. De Donna is populair uit de streken in Ligurië en Toscane, het werd kennelijk eerst gemaakt door Guido Samorini, eigenaar van een restaurant in Florence.

Taarten Napole Tana

De Napolitaanse klassieke cake – Napole Tana. Dit is een Napolitaans dessert dat typisch is voor de paasperiode, een van de hoekstenen van de Napolitaanse keuken. Het heeft de erkenning gekregen van het traditionele voedingsproduct Campania.

De legende dat de zeemeermin die Partenope deze verrukking wil geven, waarschijnlijk afkomstig is van de heidense feesten en de votiefoffers van de lente. In het bijzonder is de legende waarschijnlijk verbonden met de cultus van Ceres wiens priesteressen het ei in processie droegen, een symbool van wedergeboorte die overging in de christelijke traditie. Het huidige recept werd geperfectioneerd in de kloosters en de nonnen van het klooster van San Gregorio Armeno werden beroemd.

De pastiera is een korte gebakjescake gevuld met een mengsel gemaakt van ricotta, gekonfijt fruit, suiker, eieren en tarwe gekookt in melk. De pasta is knapperig terwijl de vulling zacht is. De kleur is erg intens goudgeel. De geur en de smaak veranderen volgens de kruiden en de aroma’s die tijdens de bereiding worden gebruikt. In het klassieke recept zijn de gebruikte aroma’s: kaneel, gekonfijt fruit, sinaasappelschil, vanille en oranjebloesemwater.

Baba1

Taarten Babà

De babà of babba is een gistdeeg gebakken cake met biergist, typisch voor Napolitaans gebak. Het wordt ook gevonden verdeeld in twee en gevuld met chocolade of room.

De babà is een afleiding van een nature gezuurde cake van oorsprong uit Polen (babka ponczowa). Gebruikt door de Franse chef-koks, nam hij de naam “baba” aan, terwijl de Napolitanen de medeklinker verdubbelden en het accent legden op de laatste lettergreep “babbà”.

Een versie van de oorsprong deed de koning denken aan de klokvormige rok (ronde) van oude vrouwen die babka worden genoemd. 

Taarten Ricotta & peer

Deze kruidige ricotta-perentorta is licht én glutenvrij. De peren zorgen voor het zoet en een beetje citroen en kaneel geven pit. Wedden dat je er nog een stukje van neemt?

De zachte ricotta en perencake is een zoete en zachte in één. Ideaal voor ontbijt of als tussendoortje. Wat deze cake uniek maakt is het feit dat hij zonder boter en zonder olie is gemaakt. Het “vet” -onderdeel wordt eenvoudigweg gegeven door de ricotta van koemelk.

De cake is dan verrijkt met overvloedige abate peren in kleine stukjes gesneden, waardoor deze cake nog lekkerder is!  Probeer de ricotta en perencake van de patissier  La pasticceria Italiana.

Service & Contact

Wij staan voor je klaar

Leveringen

Volg en bekijk je bestelling

Betalen

Bekijk of betaal je factuur


Retouneren

Retourneer je artikel

Nieuwsbrief

Wat zouden wij kunnen verbeteren?

My Italian

Wil je ons volgen?

Thuiswinkel waarborg

© 2020 My Italian B.V.

* De voordelen van My Italian gelden niet voor het gehele assortiment. Bekijk de voorwaarden. Alle prijzen zijn exclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten. Deze worden berekend bij checkout.
Copyright ©2020 My Italian. All rights reserved. Italians do it better -Ontdek onze ambachtelijke Italiaanse producten, specialiteiten en delicatessen.