Ingredienten:

  • 125 ml slagroom

  • 75 g witte basterdsuiker

  • 4 middel grote eieren

  • 500 g mascarpone

  • 5 eetlepels “koffielikeur” 200 ml

  • 1x Truffel – espresso 175 ml
  • 1x pak lange vingers
  • 1 el cacaopoeder
  • 1x Schaal (20x25cm)

Truffel Tiramisu

Combineer de heerlijke smaken van truffel met tiramisu voor het ultieme dessert.

Stap 1


Klopt de slagroom met 15 gram basterdsuiker in een ruime kom met een stevige mixer bijna stijf.

Maak de gardes van de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eierdooiers met de rest van de suiker in 5 minuten tot een lichtgele romige crème.

Meng de mascarpone in delen door de crème en spatel vervolgens de slagroom en door.

My Italian_ recepten_ tiramisu

Stap 2

Schenk de koffie likeur samen met de truffel espresso in een bakje of diep bord. Doop de helft van de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel over het mascarpone mengsel. Verdeel de rest van mascarpone mengsel erover.

 

Stap 3

Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu

 

Tips:Liever geen koffieliquer gebruik dan caramelsiroop als alternatief.

Je kunt de tiramisu maximaal een dag van tevoren bereiden bewaren tot gebruik in de koelkast afgedekt

Voedingswaarden

Bevat: p.p. 500 kcal – 7 g eiwit – 36 g vet waarvan 23 g verzadigd – 35 g koolhydraten – 0.1 g zout – 1 g vezels

Tags

Ook te zien in:

My Italian – Magazine 2020 Nummer Autonno

My Italian_ recepten_ pasta bowl 03 (1)