Ingredienten:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • één grote ui
  • 250 g mozzarella
  • 200 gram gerookte kip (reepjes)
  • 1x el. Italiaanse kruiden
  • 600 g tomaten
  • basilicum 15 gram
  • 2 el. olijfolie
  • lage quichevorm ( 25 cm, ingevet)

Quiche de Pollo

” Life is better when there is Quiche”

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en snij de randen bij.

Stap 2

Klop in en kom de eieren los. snipper de ui. Snijd een bol mozzarella in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Voeg de ui, mozzarella, gerookte kipreepjes en de Italiaanse kruiden toe aan het losgeklopte ei en schep om. Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche circa 35 minuten graag in de oven.

 

Stap 3

Snijd ondertussen de andere bol mozzarella en de tomaten in plakjes.

Snijd de blaadjes van de plaatjes balsamico grof. verdeel de tomaten en de mozzarella over een lagerschaal. besprenkel met de olie en bestrooi met basilicum en peper. severe de salade bij de kies

 

Tips: * Voor dit recept heb je cannolivormen nodig. Je kunt het deeg ook kant-en-klaar kopen bij sommige Italiaanse delicatessenwinkels.

My Italian_ recepten_ quiche di pollo

Voedingswaarden

Bevat: p.p. 580 kcal – 30 g eiwit – 36 g vet waarvan 16 g verzadigd – 32 g koolhydraten – 2.6 g zout – 4 g vezels

Tags

Ook te zien in:

My Italian – Magazine 2020 – Autonno