Recepten – Pasta Funghi
Ingredienten:
- 150 g trofie of fusilli pasta
- 2 teentjes knoflook
- 1⁄2 el. olijfolie
- 50 g gemengde paddenstoelen
- 25 g parmezaan
- 2 volle el. crème fraîche light
Pasta Funghi
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water, giet af en vang een kopje van het kookwater op.
Klop in een andere kom de eierdooiers met de rest van de suiker in 5 minuten tot een lichtgele romige crème. Meng de mascarpone in delen door de crème en spatel vervolgens de slagroom en door.
Stap 2
Pel intussen de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
Bak de plakjes knoflook in een koekenpan met antiaanbaklaag met de olijfolie op matig hoog vuur en doe 1 minuut later de paddenstoelen erbij (scheur grotere exemplaren doormidden).
Voeg zeezout en zwarte peper naar smaak toe en bak de paddenstoelen 8 minuten onder regelmatig omscheppen, tot ze goudbruin zijn.

Stap 3
Hussel de uitgelekte pasta met een scheutje van het kookwater door de paddenstoelen. Rasp het grootste deel van de parmezaan erbij en roer de crème fraîche erdoor.
Proef, breng de pasta op smaak met zeezout en zwarte peper, schep de borden vol en rasp de rest van de parmezaan erover.
Buon Appetito
Tips: Lekker met fungi olijfolie van Food Arter.
Voedingswaarden
Bevat: p.p. 402 kcal – 19 g eiwit – 13 g vet waarvan 9 g verzadigd – 58 g koolhydraten – 0.1 g zout – 1 g vezels
Tags
Ook te zien in:
My Italian – Magazine serie 1
