Ingredienten:
- 500ml slagroom
- 1 vanillestokjes
- 50g kristalsuiker
- 4 blaadjes gelatine
- 250 gram bosvruchten
- 4 timbaalvormpjes of glaasjes
- Bosvruchten voor de garnering
Frutte di Bosco Panna Cotta
Stap 1
Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Snijdt het stokje in de lengte en schraap met een mes het merg eruit. Voeg het schraapsel toe aan de room. Breng de room voor 15 minuten tegen de kook aan en verwijder dan het stokje. Voeg de suiker toe en roer tot het is opgelost. Neem van het vuur.
Stap 2
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Knijp uit en voeg toe aan de nog warme Room. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat de Room vervolgens 30 minuten afkoelen.
Stap 3
Bosvruchtensaus: Breng vruchten en suiker met een bodempje water aan de kook.Laat dit vijf minuten zachtjes pruttelen. Meng bindmiddel met de rest van het water, kook dit even mee. Laat de saus afkoelen en Schenk de saus onder in de vorm en breng daarboven op de panna gotta room aan. Laat dit geheel minimaal 4 uur opstijven in de koelkast
Stap 4
Neem de panna cotta uit de koelkast en verwarm even in de bakjes warm water. (zo is komt het makkelijker uit zijn vorm) Maak vervolgens het bord op. Besprenkel elke panna cotta met vers rood fruit.

Tips: Liever Chocola? Vervang het fruit voor chocolade van min. 72% puur.
Je kunt een panna cotta maximaal twee dagen van tevoren bereiden bewaren tot gebruik afgedekt in de koelkast
Voedingswaarden
p.p. 500 kcal – 21 g eiwit – 22 g vet waarvan 7 g verzadigd – 51 g koolhydraten – 0.6 g zout – 7 g vezels.
Tags
Ook te zien in:
My Italian – Magazine serie 1
