Recepten – Frittata met courgette
Betreed de wereld van hartige Italiaanse tradities met ons recept voor Frittata. Ontdek dit veelzijdige gerecht, een ware test voor elke keukenliefhebber. Of je nu een ervaren kok bent of net begint, de frittata biedt eindeloze mogelijkheden voor creativiteit.
La Frittata, een tijdloos gerecht, een leeg canvas waarop je met smaken kunt schilderen. Van de lichte frittata di albumi tot aan de rijke varianten met verse ingrediënten zoals uien, radijsjes, courgette of asperges. Ieder seizoen heeft zijn eigen unieke frittata, van de rode bietenfrittata in de winter tot de cantharelfrittata in de herfst.
Verlang je naar een eenvoudige start? Begin dan met onze klassieke frittata, bereid met eieren, verrijkt met Parmezaanse en Pecorino kaas. Een perfecte basis voor jouw frittata-avontuur. Hoe je het ook kookt, snel op hoog vuur of rustig met een deksel, het resultaat is altijd een smaakvolle frittata.
Zin om je kookkunsten te tonen? Haal snel de benodigdheden in huis en volg onze eenvoudige stapsgewijze instructies. Binnen de kortste keren staat er een zachte, smaakvolle frittata op tafel. Serveer het als hoofdgerecht, rol het op of snijd het in kleine blokjes voor een heerlijk voorgerecht. Begin je frittata-avontuur nu en laat je smaakpapillen genieten van deze Italiaanse klassieker.
Buon appetito!

Ingredienten
Ingrediënten voor 4 personen
- middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 Courgette
- 8 scharreleieren
- Brood
- 50 g yoghurt
Volg onze stapsgewijze instructies en geniet binnen de kortste keren van een Italiaanse maaltijd.
Methode
1
Snipper de ui en snijd de helft van de knoflook fijn. Verhit ¼ van de olie in de pan en fruit de ui en fijngesneden knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de Courgette in dunne plakjes.
2
Verkruimel de witte kaas. Klop de eieren los en voeg 100 g witte kaas (per 4 personen) en de courgettel toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Bak de frittata ca. 25 min. op laag vuur. Bak de laatste 10 min. de broodjes.
4
Optioneel. Snijd ondertussen de munt grof, houd 1 el (per 4 personen) apart. Doe de munt met de rest van de witte kaas, de rest van de knoflook, de rest van de olie en de yoghurt in de hakmolen en pureer tot een smeuïge spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5
Haal de frittata uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm, snijd in kwarten en verdeel over borden. Verdeel de spread erover en bestrooi met de achtergehouden munt. Serveer de broodjes erbij.

Gerelateerde producten
De Linguine van Pastificio Di Martino is de perfecte keuze voor alle liefhebbers van de Italiaanse keuken die op zoek zijn naar een product van hoge kwaliteit, volledig gemaakt met Italiaanse tarwe.
Di Martino Linguine wordt gemaakt met de beste ingrediënten, van de selectie van de granen tot de verwerking.