Ingredienten:
Voor het deeg:
- 50 g boter
- 50 g poedersuiker
- 7 eetlepels droge witte wijn4
- el vanillesuiker
- 1 snufje zout
- 300 gram bloem
Voor de vulling:
- 500 g ricotta
- 75 g suiker
- 50 g pure chocolade (72%) aan een stuk
Voor de cannoli:
- 2 eiwitten
- 20 gram gekonfijte chocolade
- 20 gram gekinfijte pistachio
- 1 eetlepel poedersuiker
Extra nodig:
- Cannolivormen
- Frituurvet + -pan
- Taartsteker
- Spuitzak
Cannoli
Stap 1
Begin met het deeg. Roer de boter met de poedersuiker met een mixer luchtig. Voeg de witte wijn, vanillesuiker en zout toe en meng goed door.
Stap 2
Roer 1/2 van de bloem door het beslag en meng nogmaals goed door. Voeg de rest van de bloem toe en kneed dit tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt twee uur rusten op een donkere plek.
Stap 3
Roer de ricotta los met een vork en hak de chocolade grof. Roer de suiker en chocolade door de ricotta en zet de vulling in de koelkast.
Stap 4
Verwarm de frituurpan tot 180 C en vet de vormen in met olie. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Steek met de steker of kom cirkels uit het deeg. Vouw de deegcirkel over de vorm.
Stap 5
Bestrijk de uiteindes met het eiwit en druk aan zodat de uiteindes aan elkaar blijven plakken. Bak ze (inclusief de vorm) in ongeveer twee minuten goudbruin.
Stap 6
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg de cannoli met de vormen circa 3 min in de vriezer om af te koelen. Verwijder de vormen uit de cannoli en herhaal de stappen tot er geen deeg meer over is.
Stap 7
Vul een spuitzak met het ricottamengsel en vul de afgekoelde cannoli hiermee. Snijd de pistachio/chocolade fijn. Garneer de cannoli door aan beide kanten in garnereing te drukken en bestuif met poedersuiker.
Tips: * Voor dit recept heb je cannolivormen nodig. Je kunt het deeg ook kant-en-klaar kopen bij sommige Italiaanse delicatessenwinkels.
Voedingswaarden
Bevat: p.p. 140 kcal – 7 g eiwit – 36 g vet waarvan 23 g verzadigd – 35 g koolhydraten – 0.1 g zout – 3 g vezels
Tags
Ook te zien in:
My Italian – Magazine serie 1