Ingredienten:

Voor het deeg:

  • 50 g boter
  • 50 g poedersuiker
  • 7 eetlepels droge witte wijn4
  • el vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 300 gram bloem

Voor de vulling:

  • 500 g ricotta
  • 75 g suiker
  • 50 g pure chocolade (72%) aan een stuk

Voor de cannoli:

  • 2 eiwitten
  • 20 gram gekonfijte chocolade
  • 20 gram gekinfijte pistachio
  • 1 eetlepel poedersuiker

Extra nodig:

  • Cannolivormen
  • Frituurvet + -pan
  • Taartsteker
  • Spuitzak

Cannoli


Stap 1

Begin met het deeg. Roer de boter met de poedersuiker met een mixer luchtig. Voeg de witte wijn, vanillesuiker en zout toe en meng goed door.

Stap 2

Roer 1/2 van de bloem door het beslag en meng nogmaals goed door. Voeg de rest van de bloem toe en kneed dit tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt twee uur rusten op een donkere plek.

 

My Italian_ recepten_ Lasagne_ Salmone_02

 

Stap 3

Roer de ricotta los met een vork en hak de chocolade grof. Roer de suiker en chocolade door de ricotta en zet de vulling in de koelkast.

 

My Italian_ recepten_ Cannoli 02
My Italian_ recepten_ Cannoli 01

Stap 4

Verwarm de frituurpan tot 180 C en vet de vormen in met olie. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Steek met de steker of kom cirkels uit het deeg. Vouw de deegcirkel over de vorm.

Stap 5

Bestrijk de uiteindes met het eiwit en druk aan zodat de uiteindes aan elkaar blijven plakken. Bak ze (inclusief de vorm) in ongeveer twee minuten goudbruin.

Stap 6

Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg de cannoli met de vormen circa 3 min in de vriezer om af te koelen. Verwijder de vormen uit de cannoli en herhaal de stappen tot er geen deeg meer over is.

Stap 7

Vul een spuitzak met het ricottamengsel en vul de afgekoelde cannoli hiermee. Snijd de pistachio/chocolade fijn. Garneer de cannoli door aan beide kanten in garnereing te drukken en bestuif met poedersuiker.

Tips: * Voor dit recept heb je cannolivormen nodig. Je kunt het deeg ook kant-en-klaar kopen bij sommige Italiaanse delicatessenwinkels.

Voedingswaarden

Bevat: p.p. 140 kcal – 7 g eiwit – 36 g vet waarvan 23 g verzadigd – 35 g koolhydraten – 0.1 g zout – 3 g vezels

Tags

Ook te zien in:

My Italian – Magazine serie 1

My Italian_ recepten_ cannoli -03

Blijf op de hoogte van de laatste recepten