fbpx

Menabrea

“THE UNMISTAKABLE SYMBOL OF ITALIAN EXCELLENCE.”

Menabrea

Bier van de beste kwaliteit en op traditionele Italiaanse wijze gemaakt. Bier met een verhaal. 

– Menabrea –

Menabrea

Men zegt dat het aller eerste Italiaanse bier is gebrouwen rond de Romeinse tijd. Welnu, wie het eerst het vat heeft laten rollen; dat was de familie Menabrea die zich inspande om het ambacht te perfectioneren.

In 1846 reisde Giuseppe Menabrea naar de stad Biella, in de uitlopers van de Italiaanse Alpen. Daar ontdekte hij een ondergronds grottenstelsel, ideaal voor het traditionele proces van ‘lagering’. Gecombineerd met het ongelooflijk zuivere water en de koude frisse lucht van de regio, was het de perfecte locatie om een brouwerij te bouwen.

Mocht u vandaag naar Biella gaan, dan vindt u nog steeds dat Menabrea hun bekroonde bier brouwt op dezelfde site, op dezelfde manier gemaakt door dezelfde familie, met dezelfde ingrediënten, passie en zorgzaamheid.

Dus als een echte beheersing van je vak een leven lang kan duren om te verwerven, 

“Those in the know, know Menabrea”

Ik ben Menabrea.

Italiaanse bier – Menabrea

Menabrea Ambrata

Een 5,0% ABV Amber Beer, vol en goed afgerond, met een gematigd bittere smaak.

Barnsteen in kleur met bronzen boventonen, dit pils is een ander voorbeeld van de uitzonderlijke capaciteiten van de brouwerij Menabrea

Glas of menabrea bear with the bottle next to it
Glas of menabrea bear with the bottle next to it

Menabrea Blonda

Menabrea is zacht gerijpt in de perfecte temperatuur van onze grotkelders voor een vleugje superieure helderheid.

Dit 4,8% ABV bleke pils is goed uitgebalanceerd tussen citrus, bittere tonen en bloemige, fruitige ondertonen voor een consistente en verfijnde smaak.

Het heeft een gecompliceerde moutige, hoppige smaak met een uitzonderlijke hoofdretentie vanwege de kwaliteit van onze ingrediënten en het rijpingproces.

Het verhaal van Menabrea

Menabrea is de oudste continu producerende brouwerij in Italië. Al meer dan 150 jaar brouwt het gezin hun opmerkelijke bier met hun eigen recept en slechts vijf eenvoudige ingrediënten: water, gerst, hop, gist en biermaïs.

Geplaatst op het kruispunt van Europa aan de voet van de Alpen, Onze gerst komt uit Vitry-le-Francois in het hart van de Champagnestreek: erkend als de belangrijkste gerst producerende regio van Frankrijk.

Onze hop komt uit Hallertau, Beieren. Zacht aromatisch, maar moeilijker te kweken dan andere soorten, ze verdienen echt hun aanduiding als “nobele hop”.

Ons water stroomt van nature van zuivere alpengletsjers rechtstreeks naar onze brouwerij. Eenmaal afkomstig, worden onze ingrediënten zorgvuldig gebrouwen met een combinatie van traditioneel vakmanschap en innovatieve moderne technieken onder supervisie van de meesterbrouwer van Menabrea.

De resulterende bieren worden vervolgens gedurende ten minste 30 dagen zachtjes verouderd in onze grotten, twee verdiepingen ondergronds in een uniek rijpingsproces, bekend als ‘lagering’. Dit zorgt ervoor dat al onze bieren hun kenmerkende smaak verwerven – complex, moutig en hoppig met citrusondertonen.

Pas dan, en alleen dan, kan het van voldoende kwaliteit worden geacht om Menabrea te worden.

Service & Contact

Wij staan voor je klaar

Leveringen

Volg en bekijk je bestelling

Betalen

Bekijk of betaal je factuur


Retouneren

Retourneer je artikel

Nieuwsbrief

Wat zouden wij kunnen verbeteren?

My Italian

Wil je ons volgen?

Thuiswinkel waarborg

© 2020 My Italian B.V.

* De voordelen van My Italian gelden niet voor het gehele assortiment. Bekijk de voorwaarden. Alle prijzen zijn exclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten. Deze worden berekend bij checkout.
Copyright ©2020 My Italian. All rights reserved. Italians do it better -Ontdek onze ambachtelijke Italiaanse producten, specialiteiten en delicatessen.