De Italiaanse druiven: De Valpolicella
Er is een land waar traditie geschiedenis wordt. Het is Valpolicella, een land van wijn, kunst en cultuur.
Het strekt zich uit tot in de uitlopers aan de voet van de Veronese Vooralpen. In het noorden beschermd door het Lessini-gebergte en in het westen grenzend aan het Gardameer. Een schitterend gebied wat deze heerlijke druif produceerd.
Het Valpolicella landschap.
Het gevarieerde landschap van Valpolicella, gekenmerkt door een reeks valleien die zich in noord-zuidrichting ontwikkelen, beginnend bij Verona. Van Valpolicella Classica, tot Valpantena, tot oostelijke Valpolicella, is voornamelijk heuvelachtig en bezaaid met wijngaarden.
Deze zijn traditioneel beplant met Veronese pergola, afgewisseld van kersen- en olijfbomen.
De Valpolicella wijnen
De klimatologische en geologische kenmerken van het gebied, zijn uniek en gevarieerd. Deze vormen de basis van de grote originaliteit en typischheid van zijn wijnen.
De belangrijkste druivensoorten die worden gebruikt in de blend van Valpolicella-wijnen zijn Corvina, Corvinone en Rondinella, waaruit excellentie zoals Amarone, Ripasso, Valpolicella en Recioto worden geproduceerd.
De druiven komen uit de Veneto regio
De wijngaarden van Castalforte richten zich voornamelijk in de oostelijke Valpolicella.
Die de Mezzane, Marcellise en Tregnago / Illasi-valleien bedekken met weelderige en ordelijke rijen;
Vakkundig verzorgd door de wijnmakers van de Groep die al generaties lang de geheimen van de wijnbouw doorgeven.