De Italiaanse druiven uit de Berici Heuvels

Met een oppervlakte van ongeveer 200 vierkante kilometer strekken de Berici-heuvels zich uit ten zuiden van Vicenza.

Het is een gebied met een landschap en natuurlijk erfgoed dat vertelt over mannen, wijn, kunst, en schoonheid. De Berici-heuvels. Vlakten en bergen, rivieren en heuvels, meren en beken. En voortreffelijke wijnen.

Een blauwe lucht. Met het uitzicht tussen twee wijnrijen op de wijngaard.

De unieke grond van deze druiven.

vooral dank aan het leven en werk van Andrea Palladio, architectuurtheoreticus en decorontwerper van de Italiaanse Renaissance. 

Op deze kalkstenen heuvels heeft de teelt van wijnstokken een oude oorsprong. Waarbij een perfect evenwicht is gevonden tussen de samenstelling van de grond (rots, rode klei en bodems van vulkanische oorsprong), een hoogte die mist en late nachtvorst verwijdert en een verminderde jaarlijkse regenval. Een uitzonderlijke combinatie.

Een uniek kenmerk terug te vinden in de wijnen.

De Berici-heuvels zijn synoniem voor internationale rode druivensoorten. Zoals Cabernet Sauvignon, Merlot of Cabernet Franc, de eerste die de DOC-aanduiding ontving in Italië.

twee handen die twee grote trosse druiven vast heeft en deze afknipt met een schaar.

Reis tips

Berici is fantastisch en de heuvels zijn prachtig: we hadden een fantastische ervaring in een wijnmakerij van de Berici-heuvels – risotto, bruschettas, zelfgemaakte cake en, natuurlijk, uitstekende wijn! en het panorama van de middeleeuwse watermolens. . . gewoon geweldig!