De Italiaanse druiven – De Casalforte Prosecco DOC
De Prosecco van Casalforte DOC
Prosecco DOC is een 2000-jarige geschiedenis van bubbels. De eerste vermelding van de naam ‘Prosech’, ‘Prosecum’ of ‘Proseco’ dateert uit het midden van de 13e eeuw en geeft de plaats aan waar de eerste wijngaarden werden aangelegd.
Maar pas in de 20e eeuw werd Prosecco een typische wijn. Een veelzijdige en aangename drank, matig alcoholisch, een symbool van eenvoudig en verfijnd drinken. Typisch voor Italië.

De productie van Prosecco DOC.
Het productiegebied van Prosecco DOC bevindt zich in het noordoosten van Italië.
In een van de mooiste gebieden van het schiereiland, namelijk in vier provincies Friuli Venezia Giulia (Gorizia, Pordenone, Trieste en Udine) en vijf provincies Veneto (Belluno, Padua , Treviso, Venetië, Vicenza).
De Casalforte wijngaarden bevinden zich in de Berici-heuvels en Padua-gebieden. Dit te midden van de groene ronding van de heuvels van Veneto. Waar de ideale bodem en het klimaat samenkomen.
De heerlijke Prosecco DOC van Castalforte
Het resultaat is een frisse, lichte wijn met een fijne, bloemige en fruitige geur.
Ontdek deze heerlijke Proscesso van Casalforte.

De Glera druif
De druiven die worden gebruikt bij de productie van Prosecco DOC zijn voornamelijk afkomstig van Glera. Een witte druivensoort afkomstig uit Noordoost-Italië en bekend sinds de Romeinse tijd.
En het is in deze heuvels dat de wijnstok groeit en zich vermenigvuldigt, en door de jaren heen de enige en onbetwiste meester van het gebied wordt.
De productiezone werd aanzienlijk uitgebreid, buiten de traditionele Classico-subregio. Zo zijn Trebbiano Toscano en Pinot Bianco, ook ooit onderdeel van de goedgekeurde blend geworden.
Tegenwoordig moeten de wijnen minstens 70% Garganega bevatten, de rest is Chardonnay en Trebbiano di Soave ( Verdicchio ).

De oogst van de druiven
Prosecco DOC komt tot stand dankzij deze bijzondere wisselwerking tussen klimaat, bodem en wijnbereidingstraditie.
Om de eigenschappen van de druiven die bestemd zijn voor de productie van Prosecco te behouden, begint de oogst in de eerste weken van september. Dit is het moment dat de trossen rijp zijn en klaar zijn om verwerkt te worden.
De heerlijke Prosecco DOC van Castalforte
Het resultaat is een frisse, lichte wijn met een fijne, bloemige en fruitige geur.
Ontdek deze heerlijke Proscesso van Casalforte.