De Casalforte Pinot Grigio Della Venezie

De beste expressie van excellentie van Pinot Grigio. Triveneto ligt tussen de Alpen, de zee en het Gardameer. Historisch gezien het gebied waar de band met de wijnstok het sterkst en diepgeworteld is.

Zoals blijkt uit de eerste wijnbouw nederzettingen in het noordoosten die dateren uit de Etruskische tijd. Dit is tussen de 7e en 5e eeuw voor Christus.

Van de Dolomieten tot de Karstregio, van het Gardameer tot de Lagune van Venetië en de Adriatische Zee: een uitgestrekt gebied waar de wijnstok een genereus en vruchtbaar land ontmoet. Dat in staat is om de beste expressie van excellentie van Pinot Grigio te bevorderen.

Een blauwe lucht. Met het uitzicht tussen twee wijnrijen op de wijngaard.

De productie van Pinot Grigio.

Het microklimaat in het gebied heeft de productie van wijnen met specifieke kenmerken mogelijk gemaakt.

Met een bijzondere specialisatie in de productie van Pinot Grigio. Volgens een criterium van nabijheid en bodemklimaat affiniteit, werd een macrogebied genaamd “tre Venezie”, “Triveneto” of “delle Venezie” gecreëerd.

Castelforte - Pinot Grigio - DOC

Een uniek kenmerk terug te vinden in de wijnen.

Het koele, luchtige klimaat maakt de concentratie en het behoud van een hoog zuurgehalte in de druiven mogelijk. Een kenmerk dat terug te vinden is in de resulterende wijnen.

Door de beschikbaarheid van water kunnen de trossen regelmatig rijpen. Terwijl de uitgesproken temperatuurschommelingen de aromatische eigenschappen van de druiven versterken en behouden.

Een witte druiven tros van de Pinot grigio druif. Met een gebleurde achtergrond.

De grond van de Pinot Grigio.

De brede vlakte tussen de Adriatische Zee en de Po heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld dankzij de afzetting van kalkhoudend en grof materiaal, evenals grind en zand, wat een goede bodemdrainage garandeerde.