Iets zoets erbij
Van Italiaanse kazen kun je heerlijk gevarieerde kaasplankje samenstellen. Van zachte, subtiel smakende burrata, via romige blauwe gorgonzola Dolce naar pittige parmezaan en Pecorino. Italië heeft het allemaal. Zeker die laatste soorten combineren fantastisch met iets zoets om de zoute pittigheid in balans te houden. Denk aan dadels en gedroogde vijgen, maar ook aan een drupje zoetzure, oudere balsamico.
Bewaartips
Italiaanse kaas als parmezaan en Pecorino maak je vaak niet in een keer op. Heb je een stukje over? Bewaar dit dan in vershoudfolie in de koelkast. Mozzarella niet helemaal op? Bewaar bij voorkeur in het vocht van het bakje of zakje waarin het zat toen je het kocht. Het bakje of zakje al weggegooid? Doe dan de kaas in het bakje met water waar je wat zout in het in hebt opgelost en zorgen dat de kaas onder water blijft.
De beste smelters
Voor een heerlijke kaaslaag op je lasagne kun je het beste een combinatie van zachte en harde kaas gebruiken. Zachte kazen zoals, mozzarella en provolone smelten, en geven van die lekkere draden.
Harder kazen zoals, Grana Padano of parmezaan, geven het de extra hartige smaak.
Lekker strooien
Eet je vaak en pasta, dan ligt er waarschijnlijk standaard een stuk harde Italiaanse kaas in je koelkast. Grano Padano, parmigiano reggiano en Pecorino zijn dan de beste kandidaten.
Grano Padano heeft 14 maanden gerijpt en is wat jonger en wat romiger dan parmezaan. Deze heeft 22 tot 24 maanden gerijpt en is hierdoor pittiger.
Pecorino is een harde schapenkaas die nog wat hartiger van smaak is. Hoe intenser de smaak, hoe minder je nodig hebt over je gerecht. Er zijn speciale raspen die kaas tot poeder raspen. Zoals de Italianen graag doen.
Wat is DOP?
De letters DOP staan voor Denominazione di Origine Protetta. DOP is top, want als je dit op een product ziet staan, betekent het dat het product een beschermde herkomst heeft en het is gemaakt volgens strikte regels die staan voor kwaliteit.
Bovendien mag het enkel en alleen gemaakt worden in enkele Italiaanse provincies.

Glazuren – Selezione Line
NATUURLIJKE EN BALSAMISCHE FASCINATIE
Een productgamma vol smaak, nieuw en fris, een mix van balsamico-erfgoed en aangename fruitige tonen. 100% natuurlijk en gericht op echte ontdekkingsreizigers en pioniers in de keuken.